Buurtbus

OVER ONS

vertrek eerste rit, 2-7-2012

de eerste bus

de huidige bus

de Pride of Heerjansdam bij de Pride of Rotterdam

De buurtbus, lijn 717, is een kleinschalige vorm van openbaar vervoer (ov), die rijdt tussen Barendrecht-Heerjansdam-Zwijndrecht v.v. Een reguliere vorm van ov met grote bussen is op dit traject niet rendabel. Door gebruik van een 8 persoons bus en de inzet van enthousiaste vrijwilligers als chauffeur is dit vervoer te realiseren.

Lijn 717 rijdt langs haltes met een belangrijke maatschappelijke functie zoals: de stations Barendrecht en Zwijndrecht, het Albert Schweitzer Ziekenhuis locatie Zwijndrecht, scholen en winkelcentra in Barendrecht en Zwijndrecht. 

Lijn 717 rijdt van maandag t/m zaterdag volgens een vaste dienstregeling, in de frequentie van één keer per uur. Op zon- en feestdagen wordt niet gereden. De dienstregeling is hier te vinden en is opgenomen in de ov-reisplanners.

Reizigers met buurtbus lijn 717 kunnen betalen met de ov-chipkaart. In de bus kunnen ook papieren 1-, 4- of 10-rittenkaarten gekocht worden, die uitsluitend met een bankpas kunnen worden betaald. 

De buurtbus lijn 717 wordt in stand gehouden door de buurtbusvereniging. Leden van de vereniging zijn allen onbezoldigde vrijwilligers. De provincie Zuid-Holland is verantwoordelijk voor het OV en is de belangrijkste financier van de buurtbus. Maar ook de gemeenten hebben belangen en dragen bij, evenals (lokale) sponsoren.
Qbuzz, de concessiehouder, levert de bus en de operationele ondersteuning.

vertrek eerste rit, 2-7-2012

de eerste bus

de huidige bus

de Pride of Heerjansdam bij de Pride of Rotterdam

Scroll naar boven